Aad de Mos hard over Oranje: 'Gooi Robben eruit'

Gepubliceerd op 7 oktober 2016 om 14:21

Aad de Mos vindt eigenlijk dat Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie nooit meer voor Oranje mogen worden geselecteerd. ,,Het verhaal van Robben bij Oranje is voorbij.

Naamloos2-770.png

Net zoals dat het geval is voor de anderen van zijn generatie: Van Persie en Huntelaar. Sneijder is op dit moment wel nog belangrijk, maar ook hij loopt op zijn laatste benen. Blind moet nu echt doorselecteren, verjongen en schoon schip maken'', spreekt De Mos klare taal.

De Mos is de laatste jaren zeer kritisch over het Nederlands elftal. Kreeg Guus Hiddink al onder uit de zak van de Haagse Eindhovenaar als baas van Oranje, ook de huidige bondscoach, Danny Blind, moet eraan geloven.

,,Een week lang hing iedereen aan de lippen van Blind, hopend op goed nieuws omtrent Robben. Al meer dan een jaar heeft hij geen interland gespeeld. En toch blijven we met z'n allen rekenen op de man van glas. Daarom zeg ik: neem er nú afscheid van.

Robben domineerde de voorbereiding op deze belangrijke interlands en zoiets is niet goed voor een spelersgroep. Dat werkt zelfs contraproductief. Die jongens krijgen het gevoel dat ze het enkel kunnen redden mét Robben en dat is natuurlijk niet het geval.''

,,Wat ik nu ga vertellen gaan ze in Nederland niet leuk vinden, hoor'', zegt De Mos in de Belgische krant. ,,Maar het einde voor Robben betekent voor mij meteen ook het einde van de Hollandse School, het 4-3-3-systeem waar we zo aan verknocht zijn. We hebben geen echte buitenspelers meer. Promes en Memphis breken niet door, zij gaan onze spitsen niet bedienen vanaf de flanken. Je moet een systeem hanteren in functie van de kwaliteiten van je spelers.''

Door de Redactie AD: Foto: ANP/ pro shots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.