Tuinman maakt speeltuin voor gehandicapte jongen

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 12:55

De meeste speeltuinen zijn niet toegankelijk voor kinderen met een beperking. Ook de 19-jarige Dextor uit Heerhugowaard kan niet zo maar naar de speeltuin in zijn woonplaats. Hovenier Gerco Dorrestijn besloot daar iets aan te gaan doen.

Naamloos-3572.png

Dexter heeft autisme en een meervoudige verstandelijke handicap. Omdat hij in de reguliere zorg niet meer terecht kon, stopten zijn ouders met fulltime werken om voor hun zoon te kunnen zorgen. Ze richtten het hele huis in op Dexter's behoeften en wilden daar ook graag een belevingstuin aan toevoegen. Maar voor deze speciale speeltuin was geen budget.

Belevingstuin

In het televisieprogramma Hart van Nederland werd een tijdje geleden aandacht besteed aan de situatie van Dexter. Tuinman Gerco Dorrestijn werd zo geraakt door het verhaal dat hij besloot hen te gaan helpen. De 21-jarige Dorrestijn heeft zelf een dochtertje met het syndroom van Down. Samen met de familie legde hij een tuin aan, compleet ingericht op de behoeften van Dexter.

Het heeft een aantal maanden geduurd, maar de speciale tuin voor Dexter is nu af. In de tuin staan een schommel, trampoline en lounge. Maar er is ook een zeven meter lange kapschuur zodat Dexter zelfs met slecht weer naar buiten kan.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.