Klopjacht van Duitse politie: deze man wordt gezocht

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 17:13

De Duitse politie is sinds zaterdagochtend op zoek naar een 22-jarige man die als Syriër naar Duitsland kwam, omdat die een bomaanslag zou willen plegen.

Naamloos-3598.png

Daarvoor is urenlang een deel van een wijk in de stad Chemnitz, in het oosten van Duitsland, ontruimd en afgezet. Speciale eenheden hebben de wijk uitgekamd.

De politie heeft een opsporingsbericht van de man verspreid. Volgens de politie heeft de man dezelfde trui aan als op de foto, met een capuchon en een opvallende opdruk. Volgens het Duitse blad Focus denkt de politie dat de man, Jaber Albakr, een aanslag op een Duitse stad wilde plegen. Die informatie zou gisterenavond zijn binnengekomen.

Op het treintstation van Chemnitz zijn drie personen aangehouden die Albakr zou kennen. Zelf zit de terreurverdachte niet onder de arrestanten, meldt Der Spiegel.
Explosie

Inmiddels is de wijk waarin urenlang werd gezocht, weer vrijgegeven. De bewoners mogen langzaam naar hun huizen terugkeren, de verdachte is waarschijnlijk niet meer in de flats aanwezig.

Bij de flats is een explosie gehoord. Dat zou gaan om een 'gecontroleerde explosie' van de politie, waarmee een deur van een van de appartementen is opgeblazen. In het appartement werd niemand gevonden, maar er zijn wel explosieve stoffen aangetroffen. Daarop is de zoekactie geïntensiveerd.

Zwaarbewapend

Verschillende bewoners vertellen aan de regionale krant MDR Sachsen dat er 's morgens vroeg zwaarbewapende agenten aan hun deur stonden, die hen vroegen het gebouw te verlaten. Ze werden met bussen uit het gebied weggereden.

De politie wil niets over de actie kwijt, en roept mensen in het afgezette gebied die niet zijn geëvacueerd, op om binnen te blijven. Ook worden buurtbewoners gevraagd om niets van de actie te filmen of fotograferen.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Politie van de Duitse deelstaat Saksen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.