Advocaten laten cliënten voor toiletbezoek betalen

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 16:44

Een advocaat inhuren is bepaald geen goedkope aangelegenheid. Alleen blijken sommige advocatenkantoren er nogal aparte manieren van declareren op na te houden.

Naamloos-3594.png

Zo betaalt de cliënt bij bijvoorbeeld het internationale kantoor van Nabarro gewoon door als de belangenbehartiger even naar de wc moet.

De website RollOnFriday heeft de interne policy van het kantoor in handen gekregen. Daaruit blijkt dat klanten ook voor alle korte pauzes van hun advocaat moeten betalen. „Korte pauzes tot zes minuten moeten gedeclareerd worden aan de cliënt waar je voor werkt. Dit omdat je nog steeds aan de bewuste zaak denkt.”

Niet uniek

Advocaten hebben inmiddels bevestigd dat de wijze waarop Nabarro declareert lang niet uniek is in de advocatenwereld. De duurste commerciële Londense advocatenkantoren laten hun cliënten zo’n 1000 pond per uur betalen. Dit betekent dat een plasje of een bakje koffie van zes minuten 100 pond kost.

In gesprek met The Daily Mail durven enkele advocaten anoniem een inkijkje te geven in louche praktijken. „Ik ken een advocaat die zich liet betalen voor de tijd die hij in de badkamer spendeerde, terwijl hij aan de zaak dacht”, zegt er een. Een ander vertelt: „We doen het allemaal. Een beetje zwerven tussen het kopieer- en koffieapparaat en dat dan vervolgens declareren.”

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Metronieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.