Hard tegen hard in smerig tweede debat

Gepubliceerd op 10 oktober 2016 om 10:32

„Zijn kinderen”, wist Hillary Clinton uit te brengen toen haar na anderhalf uur ruziemaken, werd gevraagd wat ze in haar tegenstander waardeert. „Ze zijn getalenteerd en toegewijd, dat zegt iets over Donald Trump zelf.”

Naamloos-3626.png

Wat dat precies over Trump zegt, daar ging Clinton niet meer op in. Het was het aardigste wat ze kon bedenken over de man die dertig minuten daarvoor recht in haar gezicht zei dat ze ‘een enorme hoeveelheid haat’ in haar hart heeft. Daarvoor had Trump al beloofd om haar in de gevangenis te zetten als hij gekozen wordt.

TRUMP GAAT NUCLEAIR
Het tweede debat tussen Clinton en Trump was een ‘town hall meeting’, waarin gewone mensen vragen konden stellen aan de kandidaten. Vooraf werd al gespeculeerd dat Trump ‘nucleair’ zou gaan na de uitgelekte video waarin hij zei dat hij vrouwen ongestraft in hun kruis kan grijpen.

Dat deed hij inderdaad. Trump gaf zondag zelfs nog een speciale persconferentie waarin hij drie vrouwen meenam die Bill Clinton beschuldigen van verkrachting en aanranding. „Donald Trump heeft misschien wat slechte dingen gezegd, maar Bill Clinton heeft me verkracht en Hillary Clinton heeft me bedreigd'', zei Juanita Broaddrick, die eind jaren 90 claimde dat Clinton zich in 1978 aan haar vergreep. Die beschuldiging is weliswaar nooit bewezen als waar, maar ook nooit als onwaar.

Broaddrick zat op uitnodiging van Trump tijdens het debat in de zaal en de sfeer was om te snijden. Clinton en Trump gaven elkaar voor ze begonnen geen hand. Trump kon vervolgens niet wachten met moddergooien over het vrouwenverleden van Bill. En een half uur lang vlogen beschuldigingen richting Clinton. „Ze moet zich schamen dat ze mij aanvalt op dingen die ik alleen maar heb gezegd.”

IN DE GEVANGENIS
En dat begon na 25 minuten zichtbaar te werken. ,,We kunnen nooit praten over de zaken die er echt toe doen”, verzuchtte Clinton. „Ja dat wil je zodat je deze vraag niet hoeft te beantwoorden”, beet Trump terug. „Waar zijn al je gewiste emails?”

Door de Redactie Metronieuws Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.