SP: Huur sociale woning 400 euro omlaag

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 om 16:16

De SP wil de huurprijs voor sociale woningen structureel met 400 euro verlagen. Dat staat in haar verkiezingsprogramma dat vandaag wordt gepresenteerd.

download1-42.jpgDe partij van Emile Roemer wil de opbrengst van de verhuurdersheffing gebruiken om de maatregel te betalen. Verder wil de SP investeren in bouw en isolatie van sociale huurwoningen.

Kiezen voor de huurders
,,Iedereen verdient een betaalbaar dak boven zijn hoofd. Maar zes jaar VVD-beleid heeft een huurexplosie veroorzaakt. De huren stegen de afgelopen zes jaar met 28 procent. Wij breken met deze koers en kiezen voor de huurders", aldus Roemer.

De SP wil deze week bij de behandeling van de begroting van minister Stef Blok (Wonen) al een voorstel indienen om volgend jaar de huren van sociale woningen te verlagen met 200 euro.

De partij heeft eerder laten weten dat het verkiezingsprogramma gaat over ,,stimuleren en investeren''. De SP wil dat Nederlanders meer te besteden krijgen. ,,Met hogere lonen en een tot 10 procent hogere AOW krijgt Nederland de broodnodige stimulans voor meer werk en welvaart'', aldus Roemer. Zijn partij stelt voor het minimumloon met 10 procent te verhogen.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.