CDA wil ouderen flink compenseren na zware jaren

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 om 11:24

Het CDA wil ouderen met een klein pensioen 'substantieel compenseren' voor de achterstand die zij hebben opgelopen door het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma, dat vanochtend is gepresenteerd. Hoeveel ouderen erbij zouden moeten krijgen is niet duidelijk.

Naamloos-3676.png

In 'Keuzes voor een beter Nederland' zegt de partij zegt te willen kiezen voor een land dat gebouwd is op waarden en tradities, op families en gezinnen, waar mensen voor elkaar zorgen en meedoen en een eerlijke economie, aldus de inleiding. ,,Wij pakken problemen aan in plaats van ze te ontkennen", zei CDA lijsttrekker Sybrand Buma bij de presentatie.

Daarmee kiest het CDA een heel andere toon dan de VVD, dat klaar zegt te zijn met hervormen en de kiezer optimistisch tegemoet treedt. Het gezin is prominent aanwezig in het programma. Zo wil het CDA in het volgende kabinet een minister voor Familie en Gezin. De partij bepleit daarnaast een belastingvoordeel voor familieleden of mantelzorgers die besluiten om verlof op te nemen of minder te gaan werken om zorg beter te kunnen combineren met werk.

Het CDA wil dat de openingstijden voor buitenschoolse opvang worden verruimd en stelt dat kersverse ouders samen drie maanden extra verlof moeten krijgen na de geboorte van hun kind.
===========================================================
Andere hoofdpunten uit het CDA-programma:
Arbeid: Er komt één arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden. Ook ZZP'ers betalen daaraan mee. Zij komen bovendien alleen nog in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek als zij pensioenpremie betalen.

Zorg: Einde aan de budgetpolis en minder marktwerking. Het eigen risico blijft intact maar gaat wel fors omlaag.

Drugs: Alle coffeeshops in Nederland moeten uiteindelijk dicht, het bezit van harddrugs moet niet langer gedoogd maar verboden worden.

Prostitutie: Prostituees moeten niet 18 maar minimaal 21 jaar oud zijn. Er komt een pooierverbod en gemeenten mogen bordelen blijven weigeren zich te vestigen.

Defensie: Nog deze kabinetsperiode moet het Nederlandse defensiebudget naar het Europese gemiddelde. Er komt een nieuwe dienstplicht.
===========================================================

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.