Kritiek op Wiebes over aanpak vertrekregeling zwelt aan

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 om 11:02

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) krijgt steeds meer kritiek over de misstanden bij de Belastingdienst. Oppositiepartijen nemen geen genoegen met de manier waarop hij er tot nu toe mee omging. Morgen buigt de Kamer zich over de kwestie.

Naamloos-3672.png

Wiebes heeft besloten de fiscus onder curatele te zetten, omdat een afvloeiingsregeling fors uit de hand is gelopen. Pieter Omzigt, Tweede Kamerlid voor het CDA plaatst echter vraagtekens: ,,Pas nadat de Tweede Kamer de problemen ontdekt, zet de baas van de Belastingdienst, Wiebes zelf dus, de Belastingdienst onder curatele.''

De SP, de grootste oppositiepartij, zegt het vertrouwen in Wiebes te verliezen. ,,De belastingbetaler betaalt netjes belasting. VVD-bewindspersoon Wiebes maakt er een bende van. Geld is nu weg. Hoe geloofwaardig ben je dan?'', twittert SP-Kamerlid Farshad Bashir.

Reorganisatie
De kritiek heeft te maken met de uit de hand gelopen reorganisatie bij de Belastingdienst. Hierbij werd een vertrekregeling opgezet, in de hoop dat 5000 personeelsleden zelf zouden vertrekken. Maar veel meer belangstellenden dan verwacht meldden zich hier voor aan. Op 1 september hadden 7820 van de 30.000 medewerkers zich aangemeld voor een gesprek erover. Daardoor moest de aanmeldingstermijn eerder gesloten worden.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.