Twente opgeschrikt door busje met 'scary clowns

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 om 16:14

Er zou gisteravond rond half acht in het Twentse Borne een busje hebben rondgereden met daarin mensen die, verkleed als clown, anderen de stuipen op het lijf jagen. Dat melden buurtbewoners in de plaats in een WhatsApp-groep.

Naamloos-3703.png

In de groep zitten 94 mensen die de waarschuwing hebben ontvangen. ,,Drie clowns in een grijs Volkswagenbusje zouden een jongen en een meisje van elf jaar rot hebben laten schrikken ter hoogte van het kruispunt Azelosestraat/Stationsstraat. De kinderen zouden zijn gevlucht naar het huis waar het jongetje woont.

'Idioten'
Het meisje was op de fiets, het jongetje op een hoverboard. ,,Idioten", noemt een moeder de drie clowns, die haar elfjarige dochtertje en een vriendje van dezelfde leeftijd, dinsdagavond achtervolgden en flink lieten schrikken.

,,Het busje achtervolgde ze, van waaruit de clowns begonnen te schreeuwen", schetst de vrouw. ,,Ze zijn vervolgens gevlucht naar het huis van het vriendje van m'n dochter. Ze zijn zich rot geschrokken. M'n dochtertje is nu nog onder de indruk. Ze zijn natuurlijk bang dat het woensdag weer gebeurt."

Geschrokken
,,Ze heeft onthouden dat het om een grijs Volkswagen-busje ging. Het kenteken heeft ze niet gezien. Daar zijn ze te veel voor geschrokken.

"De Bornse heeft direct de politie ingelicht en vervolgens contact gezocht met Anne-Jelmer Drent, de beheerder van buurtapp BorneWaakt. ,,Je hoopt zo mensen te waarschuwen." Drent plaatste het direct in de verschillende buurtapps en op Facebook. ,,Het blijkt dat mensen dan ook daadwerkelijk voor de ramen gaan staan, dat het helpt."De moeder wil haar naam niet noemen, bang dat ze is dat er binnenkort drie boze clowns voor haar deur staan.

Politie
De politie is de 'killerclowns' beu. ,,Puberaal en vooral heel sneu'', noemt de politie het fenomeen, dat is overgewaaid uit onder meer de VS en Australië. In een persbericht klaagt de eenheid Oost-Nederland over 'loser-clowns' die aangepakt moeten worden door opvoeders, scholen en vrienden. ,,We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de 'grap' uitmonden in een echt politie-onderzoek met alle mogelijke gevolgen van dien.'

Het bericht staat prominent op de eigen website van de politie. Daarin wordt de media er op gewezen ,,dat de spanning vooral ligt in de aandacht die dit krijgt''. ,,Over aandacht op tv, radio, social media en in kranten kunnen deze types opscheppen.''

Door de Redactie AD: Foto: ANP/ AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.