Voorzitter Almeerse Al-Raza moskee op non-actief

Gepubliceerd op 13 oktober 2016 om 15:43

De voorzitter van het bestuur van de Al-Raza moskee in Almere dat onder vuur lag vanwege het sluiten van illegale huwelijken is op non-actief gesteld. Volgens secretaris Mohamed Maksoedan mag hij zijn functie niet uitoefenen zolang het onderzoek van het OM loopt naar de rol van de moskee in de voltrekking van de huwelijken.

Naamloos-3705-57.png

De overige leden van het bestuur nemen afstand van wat er is gebeurd. ,,Als gelovigen geven wij iedere moslim het advies om zich te houden aan de wetten van Nederland. Van mensen die deze wet niet respecteren, wordt de aanvraag afgewezen. Het is onze plicht om de gemeenschap hierop te wijzen.''

Het SBS6-programma Undercover in Nederland zond afgelopen zondag een reportage uit waarin was te zien dat de moskee zou meewerken aan illegale, religieuze huwelijken.

Met behulp van een verborgen camera was te zien dat een vrouw deed alsof ze wilde trouwen met een moslim die al twee vrouwen had. Voor de verborgen camera maakte de voorzitter van de Al-Raza-moskee duidelijk dat hij wel wilde meewerken aan zo'n huwelijk, ook al wist hij dat er niet volgens de Nederlandse wet wordt getrouwd.

De wet schrijft namelijk voor dat iemand slechts met één andere persoon tegelijkertijd getrouwd mag zijn. Ook mag een religieus huwelijk alleen worden gesloten, als daarvoor een burgerlijk huwelijk is voltrokken.

Het Openbaar Ministerie doet 'een oriënterend onderzoek'. ,,We kijken eerst of er sprake is van strafbare feiten," zei een woordvoerder eerder. Van vervolging is nog geen sprake.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Google Maps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.