Nederlandse zuurgooier krijgt achttien jaar cel

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 14:41

Jelle F., de Nederlander die vorig jaar zuur gooide in het gezicht van een schoonmaakster in een Antwerpse supermarkt Delhaize, is veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar voor poging tot moord.

download2-8.jpgJelle F. goot in februari 2015 in Antwerpen gootsteenontstopper op het gezicht van de 53-jarige Marina Tijssen. Zij raakte daarbij ernstig gewond en blind aan haar linkeroog. De vrouw was een willekeurig slachtoffer. 

Eerder werd de maximale celstraf van twintig jaar cel geëist omdat F. volgens het Belgische Openbaar Ministerie wist wat de gevolgen van zijn actie zouden zijn. De rechter deelt deze mening. ,,Hij kon geen ander doel hebben dan te doden. Dat blijkt uit zijn grondige voorbereiding. Hij kende het gevaar van een aanval met bijtend zuur'', aldus de rechter. 

F. moet zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 497.751 euro.

Wraak
F. legde vorig jaar een bekentenis af. Hij wilde 'wraak nemen op de maatschappij' nadat hij zijn baan was kwijtgeraakt en in geldnood kwam. Hij had de supermarktketen in de periode daarvoor afgeperst door te dreigen met zuuraanvallen. 

Tijssen is blijvend verminkt geraakt en vertelde eerder te lijden onder de gevolgen. ,,Ik wil liever niet in de spiegel kijken. Wat hij gedaan heeft, is onmenselijk, ik heb levenslang gekregen. Ik ben geen haatdragend persoon maar ik hoop dat hij een zware effectieve gevangenisstraf krijgt. En dat is niet een straf van twee of drie jaar cel. Aan zijn woorden van spijt zou ik ook niet veel hebben, ik ben nog steeds bang in zijn buurt."

Door de Redactie AD: Foto: ANP/AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.