Nederlander verkrachtte Vlaams meisje (12) in loods

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 14:48

Een 49-jarige Nederlander staat in Antwerpen terecht voor de verkrachting van een 12-jarig meisje uit het Vlaamse Rumst. Matthieu S. sloeg twee jaar geleden meerdere malen toe in een loods en riskeert nu een celstraf van negen jaar.

Naamloos-3705-125.png

De man stond vandaag voor de rechtbank van Antwerpen terecht voor de verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een slachtoffer jonger dan 14.

Urenlang speurde S. het internet af op zoek naar jonge meisjes. Zijn slachtoffers deed hij geloven dat ze met een knappe twintiger aan de praat waren geraakt.

S. leerde het meisje in 2014 via Facebook kennen. Hij overlaadde haar met complimenten en cadeaus. Dat het meisje zou hebben ingestemd met het contact, doet in het Belgische strafrecht niet terzake: seksuele betrekkingen met iemand jonger dan 14, worden altijd gelijkgesteld met verkrachting.

Hij stuurde het meisje brieven toen hij in de Antwerpse gevangenis zat. De rechter vervolgde hem daarom ook voor belaging. Hij riskeert voor deze feiten een gevangenisstraf van negen jaar.

Verborgen tentje
In een oude loods op de voormalige steenbakkerijsite 't Geleeg in Rumst had Matthieu S. zijn onderkomen ingericht. Hij blinddoekte zijn slachtoffer en leidde haar naar een tentje, verscholen in de loods. De tiener moest haar kleren uittrekken, waarna er seksueel contact was. Ook daarna lokte de veertiger zijn slachtoffer nog meermaals naar de loods.

Door de Redactie AD: Foto: Gazet van Antwerpen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.