Familie Nicole van den Hurk wil nieuwe rechters

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 15:12

Er moeten nieuwe rechters komen in de zaak-Nicole van den Hurk. Dat wil de familie van het meisje dat in 1995 op vijftienjarige leeftijd werd omgebracht. De familie voelt zich onvoldoende gehoord door de huidige rechters in de zaak tegen verdachte Jos de G.

Naamloos-3705-129.png

Zo oordeelde de rechter dat Nicole's halfbroer Tommy en haar stiefmoeder Nicole niet mochten spreken. ,,De verdediging en het Openbaar Ministerie kregen alle ruimte om verklaringen in de rechtszaal af te leggen, de familie niet'', aldus advocaat Richard Korver.

Hij vraagt nu om verschoning van de rechtbank. ,,De nabestaanden vinden dat de rechter niet onpartijdig tegenover hen staat. Ze voelen zich niet serieus genomen.''

Woedend
Advocaat Job Knoester, die verdachte Jos de G. vertegenwoordigt, reageerde woedend op het verzoek. ,,De nabestaanden zijn geen procespartij en alleen een procespartij mag zo'n verzoek doen.''

Voor vader Ad van den Hurk lag het verzoek van vandaag overigens anders. Hij mag wel reageren op het dossier, maar niet op de advocaten van Jos de G. en het OM.

Vertraging
De rechtbank probeert vandaag nog een wrakingskamer samen te stellen die de rechters moet beoordelen. Rond het middaguur wordt daar meer over bekend. Als het wrakingsverzoek wordt toegekend moeten de drie huidige rechters vervangen worden door drie nieuwe rechters. Door deze wending zou de 21 jaar oude moordzaak opnieuw vertraging oplopen.

Door de Redactie AD: Foto: ANP/Rob Engelaar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.