Cel voor ex-agent en partner na kindermisbruik

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 12:16

Een voormalig politieman (49) en zijn partner (41) zijn door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De twee misbruikten gedurende bijna drie jaar een minderjarige jongen.

Naamloos-3705-158.png

Toen het seksueel misbruik in 2013 begon was het slachtoffer twaalf jaar oud. De jongen was een bekende van het stel. Hij was goed bevriend met de inwonende pleegzoon van de twee en kwam zodoende vaak over de vloer. Hij logeerde ook regelmatig bij het veroordeelde koppel.

Het slachtoffer werd zwaar onder druk gezet niets te zeggen nadat het voor de eerste keer werd betast in een sauna. Dat hield de jongen enige tijd vol, maar op een gegeven moment vertelde hij het toch aan vriendjes en begon de zaak te rollen.

ONTSLAG

De voormalig politieman werd elf maanden geleden aangehouden voor een zedenmisdrijf in privétijd. Hij werd direct buiten functie gesteld en eind mei volgde ontslag.

De twee verdachten ontkenden het misbruik eerst, maar gaven uiteindelijk toch toe. In verhoren kwam naar voren dat ze het kind niet alleen thuis hadden misbruikt. Ook op campings in Zandvoort, Limburg en Spanje vergrepen de twee zich aan de jongen.

SPIJT

Het stel stond ook terecht voor het maken en in bezit hebben van kinderporno. In de rechtbank heeft de ex-politieagent spijt betuigd. „Het is absoluut niet goed geweest. Ik had beter moeten weten”, zei hij volgens De Telegraaf. De vader van de misbruikte jongen reageerde woedend. „Spijt heb je na één keer. Niet na diverse malen over een periode van drie jaar.”

Uit onderzoek is gebleken dat de mannen psychologische problemen hebben en daarvoor behandeld moeten worden. Het inmiddels 14-jarige slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 8.400 euro. 

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Metronieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.