Nabestaanden Hilversumse Dascha eisen dossier justitie op

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 12:10

De familie van de vorig jaar in Hilversum overleden tiener Dascha Graafsma eist dat het Openbaar Ministerie het dossier in de zaak aan hen overhandigt. Het 16-jarige meisje kwam in december 2015 om het leven bij een aanrijding met een trein.

Naamloos-3705-220.png

Dat gebeurde nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen en onenigheid had met vriendinnen.

Het dossier bevat onder meer verklaringen van mensen die een rol hebben gespeeld in de laatste uren van Dascha en mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de toedracht. Advocaat Sébas Diekstra heeft namens de nabestaanden een officieel verzoek voor het dossier ingediend bij het OM.

Zelfmoord

De politie meldde na onderzoek dat Dascha waarschijnlijk zelfmoord had gepleegd, maar haar familie gelooft dat niet. Haar ouders stelden daarom een particulier onderzoeksteam samen, met daarin onder meer patholoog Frank van de Goot, Diekstra en particulier onderzoeker Joey Roelofs.

Het particuliere team wordt geleid door Roelofs. "Eerder stelden we al vast dat de politie de camerabeelden waar Dascha voor het laatst in leven was te zien, onjuist heeft geïnterpreteerd. We willen alle feiten boven tafel krijgen. Hiervoor is het zonder enige beperking beschikken over het onderzoeksdossier essentieel'', zegt Roelofs.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.