Verdachte liquidatie Utrecht vol in beeld

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 13:30

De politie beschikt over beelden van een man die de sleutel zou kunnen zijn tot het oplossen van de liquidatie van de Utrechtse crimineel Wout Sabee (70). De erg brutale roof van de auto die is gebruikt bij de moord op 24 juni is namelijk vastgelegd op camera.

Naamloos-3705-339.pngDaags na de moord ontdekte de politie de vluchtwagen in Woerden. Rechercheurs van het onderzoek ’Podium’ naar de moord op Sabee achterhaalden dat de auto in maart was gestolen bij een garagebedrijf in Waalwijk. Dit ondanks het feit dat er valse kentekenplaten op zaten.

De politie had ongelooflijk veel geluk: de beelden van het camerabeveiligingssysteem bleken nog niet te zijn gewist. Zo was te zien hoe bij de Kia-dealer een man in de wagen stapte en wegreed.

De roof was ronduit brutaal. De man was naar een hokje gelopen waar de sleutel van de wagen hing, omdat de auto klaar was om afgeleverd te worden. Hij nam de sleutel mee, klikte de wagen open en reed weg.

De beelden van de roof worden dinsdag vertoond in Opsporing verzocht. Wim Perlot, van het onderzoeksteam: „De man is niet heel goed te zien. Toch kan het zijn dat iemand hem herkent. Mogelijk is een garagebedrijf op dezelfde manier beroofd. Wij horen dat dan graag.”

Sabee werd bij zijn huis in De Meern doodgeschoten. Twee jaar geleden was ook al geprobeerd hem te liquideren. De 70-jarige raakte toen zwaargewond. Sabee sprak na de eerdere aanslag met de politie en vertelde dat hij problemen had in het criminele circuit. Sabee weigerde echter beveiliging.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.