Politiemol uit Geleen aangehouden voor liquidatiepogingen

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 16:11

Een 50-jarige politiemedewerker die wordt verdacht van het lekken van geheime informatie, wordt nu ook verdacht van twee liquidatiepogingen. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt.

Naamloos-3705-328low-38.png

De liquidatiepogingen vonden plaats op 29 december 2014 en op 1 maart 2016. Het OM wil in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen over de zaak. Volgens 1Limburg gaat het naar alle waarschijnlijkheid echter om twee pogingen om paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert van het leven te beroven. Bij de poging in maart raakte S. gewond.

S. was lange tijd de hoofdverdachte in een eerdere moordzaak uit 2009. Ronald Noteboren uit Schinnen werd omgebracht en in stukken teruggevonden. S. werd in 2014 vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De opnieuw aangehouden politiemedewerker wordt donderdag voorgeleid.

Drie ton
De politiemol werkte in het basisteam Westelijke Mijnstreek en zit sinds 25 augustusvast. Zijn naam kwam naar voren in de moordzaak op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. Hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt. Hier zou hij drie ton van criminelen voor hebben ontvangen.


De man handelde bij het lekken van informatie overigens niet alleen. Een 25-jarige collega werd eveneens aangemerkt als verdachte. Ook zij zou vertrouwelijke informatie door hebben gegeven.

Door de Redactie AD: Foto: ANP/Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.