Geen nieuwe rechters in moordzaak Nicole van den Hurk

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 14:10

Er komen geen nieuwe rechters in de zaak over de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk in 1995. De wrakingskamer van de rechtbank in Den Bosch heeft vandaag het verzoek van de nabestaanden van het vijftienjarige meisje afgewezen.

Naamloos-3705-289-43.png

Advocaat Richard Korver wraakte afgelopen week de rechtbank namens de nabestaanden van het 15-jarige meisje, dat in 1995 werd omgebracht. Volgens Korver heeft de familie het gevoel dat de rechtbank geen respect heeft voor de familie van Nicole. Hij staat stiefmoeder Jolanda van der Weijden, haar dochter Debbie en Nicole's halfbroer Tommy bij.

Onwelgevallige beslissingen van de rechtbank zijn geen grond voor wraking, aldus de rechter die het wrakingsverzoek behandelde. ,,Het subjectieve standpunt van de familie is belangrijk, maar niet doorslaggevend'', zei hij.

Vorige week werd tegen verdachte Jos de G. veertien jaar geëist. De 671 dagen die Jos de G. al in voorlopige hechtenis zat, worden van de celstraf afgetrokken. Op 11 november doet de rechtbank uitspraak.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.