Illegaal wedkantoor in Rotterdam moet tonnen boete betalen

Gepubliceerd op 20 oktober 2016 om 15:13

De twee eigenaren van een illegaal wedkantoor in Rotterdam hebben een boete van ruim 370.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Het is een van de hoogste boetes die de Kansspelautoriteit ooit heeft opgelegd.

Naamloos-3760.png

De ondernemers bieden spelletjes op computers aan als Lotto/Toto en Runnerz, waarbij wordt gewed op paardenraces. Dat is toegestaan, maar dan moet een zaak wel een vergunning hebben en dat is niet het geval.

"Vermenging van legaal en illegaal gokken is een ernstige zaak", vindt de Kansspelautoriteit. "Legale aanbieders worden op deze manier betrokken in een illegaal gokcircuit", meldt RTV Rijnmond.

Vijftien computers

Voor het bezit van de vijftien computers die worden gebruikt om te wedden op sportwedstrijden is een boete van 123.750 euro opgelegd. En omdat de eigenaren bij klanten de indruk wekten dat ze een vergunning hadden om kansspellen aan te bieden, moeten ze nog eens 250.000 euro betalen.

De Kansspelautoriteit bezocht eind 2015 twee keer het illegale wedkantoor. De eigenaren kregen toen een waarschuwing, maar daar trokken ze zich weinig van aan. 

Als de eigenaren doorgaan met hun gokactiviteiten, worden ze strafrechtelijk vervolgd.

Door de Redactie NOS/ Foto: RTV Rijnmond

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.