Woningstichting Tubbergen mag echtpaar B. uit woonwagen zetten

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 07:31

De woningstichting Tubbergen mag het woonwagen-echtpaar Adje B. (58) en Gretha K. (45) van hun standplaats aan de Verdistraat 23 en 25 in het kerkdorp verwijderen. Dat heeft de Almelose kort gedingrechter Gert van Eerden deze donderdag beslist.

Naamloos-3800.png

De corporatie spande de procedure aan en vroeg toestemming om de standplaats binnen een week te ontruimen.

Verdacht van uitbuiting
Het echtpaar B. werd maandagochtend 11 juli in alle vroegte van bed gelicht en zit sindsdien vast. De echtelieden worden ervan verdacht dat ze de zwakbegaafde Jeffrey (31) acht jaar lang als veredelde 'huisslaaf' zouden hebben uitgebuit. De strafzaak daarover is deze week begonnen en gaat begin januari verder.

Klagende buren
Naar aanleiding van hun arrestatie hield de gemeente een besloten informatie-avond. Daar klaagden omwonenden over ernstige dreigementen en overlast, van geluid en stank. Bij de volgende sessie noteerde een notaris veertien anonieme getuigenissen. Die bracht de woningstichting in bij het kort geding. Het echtpaar B. en hun advocaat Roel van Faassen vonden de naamloze getuigenissen lastig te checken. Gevraagd werd waarom de controleur van de woningstichting niet eerder aan de bel had getrokken.

'Huurschuld'
De corporatie voerde ook een tot 748 euro opgelopen huurschuld als argument voor uitzetting aan. Volgens de administratie had de familie B. drie maanden en één week de huur voor hun standplaats niet betaald. In huurgeschillen is het overschrijden van de grens van drie maanden in het algemeen cruciaal.

Geld betalen
Binnen 14 dagen moet 750,84 euro zijn overgemaakt aan de woningstichting. Daar komt nog een bedrag bovenop van 1.044,42 euro voor proceskosten aan de zijde van de woningstichting, plus 229,99 euro per maand wegens verschuldigde huurpenningen vanaf 1 oktober tot aan de dag van algehele ontruiming.

Door de Redactie AD: Foto: Bert Kamp

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.