’Jade (21) aangeklaagd voor horrorcrash’

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:35

De 21-jarige Jade Belt wordt mogelijk aangeklaagd door de autoriteiten in Australië voor het veroorzaken van een auto-ongeluk met twee dodelijke slachtoffers.

Studente hangt forse celstraf boven het hoofd na dodelijk ongeval in Australië

 

download-8low1-163.png

De vrouw, uit Nieuwekerk aan den IJssel, ligt nog in het ziekenhuis na het zware ongeluk, dat zaterdag plaatsvond in Pardoo, in het noordwesten van het land. Jade zat achter het stuur toen de wagen om onduidelijke oorzaak over de kop sloeg. Twee reisgenoten, een 20-jarige Nederlandse vrouw en een 24-jarige Duitse man overleefden het ongeluk niet. Een vriendin raakte zwaar gewond.

Hoewel er volgens Buitenlandse Zaken nog geen officiële aanklacht ligt, geldt het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Australië als een misdrijf. Wordt de vrouw daadwerkelijk veroordeeld, dan hangt haar een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

Omdat de kosten voor een advocaat in Australië torenhoog zijn, zijn de ouders en vrienden van Jade eeninzamelingsactie gestart. Het proces kan mogelijk tussen de 100.000 en 150.000 euro gaan kosten.

De vader van Jade is inmiddels naar Australië afgereisd om zijn dochter te steunen. De vrouw is kapot van de gebeurtenissen, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.