Derksen wil cursus bij Sylvana doen als Zwarte Piet

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 15:44

ohan Derksen heeft in de online rubriek Doordekken van Voetbal Inside voor het eerst gereageerd op de brief die Sylvana schreef aan hem. Ze noemde de tv-analist racistisch en seksistisch, nadat hij maandag in de uitzending van het voetbalpraatprogramma had gezegd dat ze 'zo trots als een aapje' is nu Zwarte Piet bij RTL verdwijnt. Derksen moet een anti-racismecursus doen volgens haar. ,,Als ik als Zwarte Piet mag, dan wil ik dat wel", reageert hij.

download-8low1-165.png

Presentator Wilfred Genee ontkomt er niet aan om het onderwerp Sylvana Simons te bespreken in de rubriek die hij met Derksen maakt voor de app van Voetbal Inside. ,,Wij maken live tv, maar we bereiden niks voor", legt de besnorde analist uit. ,,De onderwerpen die langs komen, komen allemaal onverwacht. Ik heb inderdaad twee spreekwoorden door elkaar gehusseld en dan staat heel Nederland in brand. Dat wil zeggen: dan gaat mevrouw Simons meteen in de slachtofferrol."

Derksen geeft aan dat hij in de wandelgangen heeft gehoord dat er een proces zou komen. ,,Nou ik wacht het wel af." Genee confronteert hem vervolgens met de uitspraak van Simons dat hij een anti-racismecursus zou moeten volgen. ,,Als ik als Zwarte Piet mag dan wil ik dat wel, als veegpiet ga ik niet," countert de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International.

Slachtofferrol
Zijn excuses wil Derksen niet aanbieden, geeft hij aan. ,,Nee, ik ga hier toch niet door het stof kruipen, omdat Sylvana in de slachtofferrol wil, dat ze politiek weer gebruik wil maken van de situatie. De mensen van DENK vinden het heerlijk. Dan kunnen ze weer stampij maken en ik word er niet goed van eigenlijk. Ik heb me er eigenlijk geen moment mee bezig gehouden en zit er ook helemaal niet mee."

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.