Derde miljoenenclaim toegewezen voor kanker door talkpoeder

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 10:41

Voor de derde keer moet Johnson & Johnson miljoenen dollars betalen omdat een vrouw eierstokkanker kreeg door het gebruik van talkpoeder van het bedrijf.

GettyImages-119270124-1.jpg

Volgens de jury is het bewezen dat de vrouw uit Californië haar eierstokkanker heeft gekregen doordat ze het talkpoeder gebruikte voor haar geslachtsdelen. Producent Johnson & Johnson wordt verweten dat er niet gewaarschuwd is voor het risico, terwijl er al risico's bekend zijn sinds de jaren 70. 

70 miljoen

Deborah Giannecchini kreeg in 2012 eierstokkanker en is één van de honderden vrouwen die zeggen dat het komt door het gebruik van talkpoeder. Johnson & Johnson moet haar nu meer dan 70 miljoen dollar betalen. In twee andere gevallen kende de rechtbank schadeclaims toe van 72 en 55 miljoen dollar. In één van die gevallen ging het om een vrouw die al was overleden. 

Johnson & Johnson legt zich niet bij de uitspraak neer en gaat in beroep. Volgens het bedrijf heeft wetenschappelijk onderzoek meerdere keren aangetoond dat het talkpoeder veilig is en is er geen bewijs dat de eierstokkanker daadwerkelijk door het talkpoeder is veroorzaakt. In twee andere rechtszaken in New Jersey kreeg het bedrijf van de rechter gelijk. 

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.