Families Visser en Severein verbijsterd door oordeel Spaanse jury

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 10:49

De families van Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn erg teleurgesteld door het oordeel van de jury in het moordproces. Twee verdachten werden schuldig bevonden, maar twee anderen ontspringen de dans.

Naamloos-3840.png

Alle vier waren aangeklaagd voor de moord op de volleybalster en haar partner. Tegen drie van hen werd 50 jaar cel geëist.

De rechtbank doet op een ander moment uitspraak welke straf de twee krijgen die schuldig zijn bevonden.

Onbegrijpelijk en teleurstellend

"Alhoewel we zijn overtuigd van de zorgvuldigheid waarmee de Spaanse autoriteiten het proces hebben gevoerd, vinden we het volstrekt onbegrijpelijk en uiterst teleurstellend dat Constantin S. niet schuldig is bevonden aan de voornaamste aan hem ten laste gelegde feiten, maar slechts aan verhulling, en dat Serafin de A. geheel is vrijgesproken'', zeggen de families in een schriftelijke verklaring.

"We verwachten dan ook dat, mede in het licht van alle door het OM aangevoerde bewijsstukken dat de officier van justitie in hoger beroep zal gaan. De families vertrouwen op een goede uitspraak van de rechter aangaande de strafmaat voor de verdachten die wel aan de ten laste gelegde feiten schuldig zijn bevonden.''

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.