Bejaarde vrouw uit Klarenbeek maakt het goed

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 09:47

Het gaat goed met de vrouw (83) uit het Gelderse Klarenbeek die vier dagen lang in de bittere kou in haar tuin lag. Dat heeft haar zoon, die anoniem wil blijven, verteld aan de Stentor. ,,Ze moet nog even in het ziekenhuis blijven, maar is goed bij!"

Naamloos-3885.png

De zoon was afgelopen vrijdag op bezoek bij zijn moeder, zoals hij veelvuldig deed. ,,Ze had griep, dus ik maakte me wel zorgen." Vlak na zijn vertrek struikelde de bewoonster, waarschijnlijk over de wortel van een boom, en kon niet meer overeind komen. De valplek was vanaf de straat niet te zien door de dichte bebossing. De buren wonen honderden meters verderop, dus schreeuwen had geen zin.

Het enige geluk bij een ongeluk was dat ze door haar griepje warm was aangekleed en dat ze tuinhandschoenen droeg. Haar zoon belde zaterdagochtend voor het eerst om te checken hoe het met haar ging, maar ze nam uiteraard niet op.

Griepje
De volgende dag ook niet. ,,Dan maak je je niet meteen zorgen. Mijn moeder wil juist niet dat we continu bellen, ze houdt van de vrijheid. Als ik te vaak bel, krijg ik de wind van voren. En dat begrijp ik volledig", lacht hij. Toch bleef de zoon zich zorgen maken. Een onderhuids gevoel. ,,Met name door dat griepje. Ik droomde zelfs over Klarenbeek, alsof ik doorhad dat er iets mis was."

Toen er maandag nog geen contact was, reed de in Drenthe woonachtige zoon naar Klarenbeek. Daar vond hij eerst niemand. De hulpdiensten en buren werden ingeschakeld. De zoon besloot de route naar de postbus op landgoed te onderzoeken en hoorde een geluidje. Het was zijn moeder. Ze zat half rechtop en zwaaide. ,,Ze was aan het einde van haar Latijn, maar erg blij om ons te zien!" De vrouw was waarschijnlijk gevallen toen ze naar buiten ging om de krant uit de brievenbus te halen.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.