Dochters willen huwelijk demente moeder ontbinden

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 10:05

Twee dochters willen via de rechter het huwelijk van hun moeder laten ontbinden. De Roosendaalse was volgens hen dement toen ze trouwde met de man die haar alles zou hebben afgenomen.

Naamloos-3891.png

Natuurlijk gunden ze hun moeder een nieuwe liefde. Ze was al zo lang alleen. Ook al ging het halsoverkop en was het leeftijdsverschil met haar zestien jaar jongere partner fors. Ma was verliefd en straalde. Maar niet lang. ,,Het werd een nachtmerrie. Voor iedereen. Behalve voor hem. Hij woont in ma's huis, wij zijn onterfd en zij verblijft volledig dement in een verpleeghuis", aldus Margita en Colinda Soeters.

De zussen smeken de Bredase rechter om het huwelijk van hun moeder Christina (75) te ontbinden. De Roosendaalse Christina Soeters leert André* (nu 59) vijf jaar geleden op merkwaardige wijze kennen. De Heemskerker is tijdelijk als metselaar in haar woonplaats aan de slag. Daar plaatst hij een bord met de tekst 'Metselaar zoekt vrouw' en zijn gsm-nummer. De foto belandt in de krant BN DeStem.

Wildvreemde bouwvakker
In 2011, op leeftijd en alleen, belt Christina het mobieltje van een wildvreemde bouwvakker en heeft nog dezelfde avond een date met hem. Margita (53) en haar jongere zus Colinda (51), die vanwege omstandigheden bij haar moeder inwoont, schrikken als André al na een paar weken intrekt bij Christina.

Zij heeft een eigen huis - op een kleine hypotheek na schuldenvrij. ,,Haar trots, een paleisje. Vol mooie spullen. Alles zelf betaald. En ineens zat die kerel binnen", vertelt Margita. ,,Wij hadden zo onze bedenkingen bij die man. Een onverzorgd stuurs type, helemaal niet zo lief voor haar. Maar ma was niet voor rede vatbaar. 'Hij maakt mij gelukkig', zei ze. Dat was in het begin inderdaad zo. We slikten daarom aanvankelijk onze bezwaren in."

Omdat André en Christina meer privacy willen, wordt dochter Colinda de deur uit gewerkt. Ze zwerft zelfs een tijdje rond en komt via maatschappelijke zorg in een appartementje terecht. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen. Christina beklaagt zich bij haar dochters over ruzies. Haar nieuwe vriend wil de meiden en kleinkinderen niet meer over de vloer hebben. Moeder is steeds vaker weg. Hij blijkt nog een bepaald niet florerende autohandel in Heemskerk te hebben.

,,Hij liet haar daar poetsen en teerde op haar AOW en pensioentje", verzucht Margita. Twee jaar na het begin van haar relatie met André laat Christina, buiten zijn weten om, een levenstestament opstellen. Oudste dochter Margita wordt gevolmachtigd voor het geval Soeters haar belangen niet meer kan behartigen en regelt voortaan haar financiën.

De verhoudingen verslechteren in stroomversnelling. André laat zich inschrijven in Roosendaal. Er komt een gezamenlijke rekening, terwijl hij geen inkomsten zou hebben. Ook op haar gezondheid teert Christina hard in, vindt de huisarts. Hij constateert een opvallende wond aan haar been en maakt melding van mogelijke mishandeling. Christina is dan al enige tijd vergeetachtig. Christina weegt nog maar 48 kilo als ze in september 2015 valt en gedurende vier dagen wordt opgenomen.

Lees het hele artikel op: http://www.ad.nl/nieuws/dochters-willen-huwelijk-demente-moeder-ontbinden~ab3d1f60/

Door de Redactie AD: Foto: RV

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.