Brits ziekenhuis liet uitgedroogde Sean (4) vocht uit natte doekjes zuigen

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 10:16

Een kinderziekenhuis in het Britse Bristol is fors in de fout gegaan bij de behandeling van de 4-jarige Sean Turner, die daar in 2012 door verwaarlozing overleed.

Naamloos-3895.pngVolgens een recent onderzoek zou hij in het ziekenhuis zo erg zijn uitgedroogd dat hij vocht uit natte doekjes probeerde te zuigen.

Het kind uit Warminster overleed, zes weken na een zware hartoperatie, door een hersenbloeding. Uit een nieuw onderzoeksrapport van de Britse Ombudsman blijkt dat het medisch personeel van het Bristol Kinderziekenhuis in totaal 22 cruciale fouten heeft gemaakt.

Vooral de nazorg liet volgens het rapport te wensen over. Het jongetje werd na de operatie door de verpleging helemaal uitgedroogd achtergelaten. Om toch aan water te komen probeerde hij het vocht uit natte doekjes te zuigen. Ook kreeg hij drie dagen lang bloedverdunners, terwijl deze maar voor 6 uur waren voorgeschreven. 

Horror
Daarnaast werd Sean te snel van de intensive care naar een gewone kamer gebracht en hadden de dokters pas veel te laat in de gaten dat het niet goed met ging. ,,Sean heeft niet de beste nazorg gekregen en hierdoor heeft hij nooit een goede kans gehad om te overleven'', zo concludeert de Ombudsman.

De ouders van Sean zeggen zich schuldig te voelen dat ze hem in de steek hebben gelaten door hem naar zo'n slecht ziekenhuis te sturen. ,,Er zijn zo veel kansen gemist om Sean te redden uit zijn wanhopige situatie", aldus Steve en Yolanda Turner. ,,Wij moeten na deze horror verder met ons leven." 

Het kinderziekenhuis heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan de ouders. ,,We hebben gefaald en dat spijt me", verklaarde directeur Robert Wooley. ,,We geven elk kind de beste zorg, maar het spijt me dat dat bij jullie kind niet is gebeurd." Het ziekenhuis zou nog in contact zijn met de ouders van Sean en ze blijvend informeren over de verbeteringen die worden gedaan na het rapport.

Door de Redactie AD: Foto: SWNS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.