Bezoekers Edens 'seksbos' trekken zich niets aan van sluiting

Gepubliceerd op 29 oktober 2016 om 10:47

De afgesloten homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 in Ede is nog altijd in gebruik. Dat zeggen diverse gebruikers en homobelangenorganisatie COC Nederland. Zij willen dat Ede de afsluiting ongedaan maakt.

Naamloos-3908.png

Ede sloot deze zomer de hekken die vanaf de parkeerplaats toegang geven naar het bos waarin de ontmoetingsplek zich bevindt. Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de plek niet meer gebruikt wordt, zeggen vaste bezoekers. Sommigen klimmen over het hek. Anderen ontmoeten elkaar in de bosjes voor het hek om daar seks te hebben.

Boosheid
COC Nederland is boos over het afsluiten van het bosje. Juist op de conservatieve Veluwe zijn homo-ontmoetingsplekken hard nodig, zegt Janneke van Maansen van het COC. Ook sommige Edese raadsleden zijn boos. Een van de voormalige gebruikers zegt dat homo's nu andere plekken in de gemeente opzoeken, onder meer het Roekelse Bos. Deze plekken zijn echter veel minder anoniem voor zowel gebruikers als passanten.

Bezwaren
Belangenorganisatie stichting Keelbos is bij de gemeente Ede in het geweer gekomen tegen de sluiting. Deze week bleek uit een wob-verzoek van de stichting dat de laatste officiële klachten bij de gemeente over de parkeerplaats uit 2012 kwamen. Uit een wob-verzoek bij de politie blijkt dat er door agenten amper overlast is geconstateerd door de ontmoetingen van mannen. Klachten van omwonenden en anderen waren juist een van de redenen om de hekken te sluiten.

Wandelaars
Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er echter ook de afgelopen jaren meldingen gedaan van overlast door omwonenden en wandelaars. Deze zijn of in gesprekken gedaan of telefonisch en dus niet geregistreerd, meldt hij. ,,Bovendien wil ik benadrukken dat de burgemeester meerdere redenen had om het hek af te sluiten."

Door de Redactie AD: Foto: DG

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.