Partij voor de Dieren wil ban op dierentuinen en -winkels

Gepubliceerd op 1 november 2016 om 15:52

VERKIEZINGSPROGRAMMADe Partij voor de Dieren tilt in het verkiezingsprogramma, dat vanmiddag is uitgekomen, de liefde voor dieren naar het volgende niveau. Zij mogen op geen enkele manier nog dienen als vermaak voor mensen.

Naamloos2-852.png

Zo vindt de partij dat dierenwinkels moeten stoppen met de verkoop van beesten, worden beurzen verboden en gaan paarden- en vogelmarkten in de ban.

Alle dierentuinen, zoals het Dolfinarium, moeten voortaan dienen als tijdelijke opvang voor dieren, die zich niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen handhaven of daarin niet teruggezet kunnen worden. Fokken met dieren om andere dierentuinen te bevoorraden stopt per direct.

,,Door vast te houden aan onze idealen kunnen we Nederland een heel ander aanzicht geven. Daar wil ik iedereen dus toe oproepen: Hou vast aan je idealen en kom in verzet!" aldus Marianne Thieme.

Grondwet
Dierenrechten dienen uiteindelijk zelfs in de grondwet te belanden, vindt de Partij voor de Dieren. ,,Het welzijn van veel dieren komt in gevaar door de manier waarop ze worden gefokt, verhandeld, gehouden of gedood."

Dus moeten er ook strengere wettelijke eisen worden gesteld aan het welzijn van dieren in kinderboerderijen. En wat deze partij betreft geldt het verbod op circusdieren niet alleen voor wilde beesten (tijgers, olifanten), maar voor alle dieren.

Ook wedstrijdvluchten met duiven worden niet langer toegestaan. En om impulsaankopen te vermijden, moet verkoop van dieren via internet, tuincentra en markten de wereld uit. Voor de aanschaf van dieren wordt een bedenktijd ingevoerd.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.