Veroordeelde vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg wil gevangenis voorkomen

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 12:10

De veroordeelde vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg probeert woensdagochtend met een kort geding te voorkomen dat hij zich zondag weer in de gevangenis moet melden. Tijdens de zitting, die zojuist is begonnen, betoogt de advocaat dat Paarlberg te ziek is om te worden opgesloten.

Naamloos-3993.png

De Staat, tegen wie het kort geding is aangespannen erkent dat Paarlberg medische problemen heeft - bij vlagen een extreem hoge bloeddruk door stress - maar vindt dat hij prima kan worden verpleegd in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Paarlberg moet een straf van vier jaar uitzitten, onder anderen vanwege het wegsluizen van zeventien miljoen euro afpersgeld.

Zoals deze krant vrijdag al onthulde moet Paarlberg zich aanstaande zondag bij de gevangenispoort melden. De advocate van Paarlberg, mr Joske de Koning, probeerde de zitting vanochtend achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Dat verzoek werd afgewezen.

Paarlberg was zelf niet aanwezig. Hij bracht zichzelf in de problemen door publiekelijk op feestjes en in het openbaar te verschijnen. Dit terwijl zijn straf was opgeschort omdat Paarlberg naar eigen zeggen doodziek is.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.