Vriend crimineel: kogels 'vergismoord' waren voor mij

Gepubliceerd op 2 november 2016 om 16:58

Na de moord op de Amsterdamse dj en programmeur Djordy Latumahina (31), die op 8 oktober in het bijzijn van zijn vriendin (30) en dochtertje (2) werd doodgeschoten, sprak de Amsterdamse korpschef van een 'vergismoord': de verkeerde persoon zou om het leven zijn gekomen. Panorama sprak met een tussenpersoon over 'Carlos', die ervan overtuigd is dat de kogels voor hem waren.

Naamloos-4019.png

Er zijn weinig mensen die weten wie in plaats van Latumahina vermoord moest worden. Volgens Panorama is dat te verklaren: ,,het doelwit is iemand die óók niet in het criminele milieu zit en die er alle belang bij heeft niet met naam en toenaam in de media te verschijnen". Het tijdschrift komt toch te weten wie dat is. De man besloot eerder niet mee te werken met het politieonderzoek, via een tussenpersoon kwam Panorama toch zijn verhaal te weten. Het blad maakte een reconstructie waarbij voor het beoogde doelwit de gefingeerde naam 'Carlos' wordt gebruikt.

Onschuldig slachtoffer
Volgens de tussenpersoon woont het doelwit in hetzelfde appartementencomplex als Latumahina, is hij geen onderdeel van het criminele circuit, maar is hij wel bevriend met iemand die bij een criminele groep hoort.

De tussenpersoon denkt dat de opdrachtgevers niet bij het kopstuk konden en daarom maar iemand pakten uit zijn vriendenkring. Carlos zou dus onschuldig worden geliquideerd.

Even terug in de tijd. Op 19 september merkt Carlos voor het eerst iets vreemds op. Hij rijdt dan zijn parkeergarage in om snel thuis iets te halen, terwijl een vriend van hem in de garage op Carlos wacht. Die ziet dat een Marokkaanse jongen bij Carlos' auto rondsnuffelt en even later terugkomt met handschoenen aan. 

Als Carlos even later weer in de garage komt en de lichten van de garage aanspringen, loopt de Marokkaanse jongen snel weg. Carlos hoort het hele verhaal van zijn vriend. ,,Carlos vond het natuurlijk ook vreemd, maar hij maakte zich er niet heel erg druk over", zegt de tussenpersoon. 

Geen zorgen, geen politie
Een aantal dagen later, op zondag 25 september, rijdt Carlos wederom zijn garage in, ditmaal om iemand op te pikken. Hij ziet een auto binnenrijden met daarin twee mannen, waaronder de Marokkaanse jongen van eerder. Carlos maakt een foto van het kenteken en een filmpje van de bestuurders. Ook na dit incident maakte hij zich nog niet echt zorgen en schakelt nog niet de politie in.

Op 8 oktober wordt Latumahina vermoord. ,,Er zijn details die Carlos niet naar buiten wil brengen, maar waardoor hij ervan overtuigd is dat de aanslag voor hem bedoeld was", zegt de tussenpersoon. Na de moord op Latumahina staat Carlos' leven op zijn kop: ,,Hij voelt zich in Nederland niet meer veilig".

Door de Redactie AD: Foto: Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.