Oprichter Loterijverlies valt advocaat aan in rechtbank

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 13:51

Ferdy Roet, oprichter van de stichting Loterijverlies, is in de rechtbank Alkmaar de advocaat van boze deelnemers aan zijn stichting aangevlogen. De politie moest erbij gehaald worden om de gemoederen tot bedaren te brengen, bevestigt een woordvoerster van de rechtbank. De advocaat gaat waarschijnlijk aangifte doen.

Naamloos1-288.png

Ferdy Roet is de oprichter van stichting Loterijverlies die al jaren een strijd voert met de Staatsloterij omdat die in misleidende reclames de winstkansen overdreef. Loterijverlies probeert een schadevergoeding los te krijgen.

Bijna 200.000 mensen sloten zich bij Roet aan, maar ondertussen is de oprichter zelf in opspraak gekomen omdat er onduidelijkheid zou zijn over de besteding van de bijdrage van de deelnemers voor de juridische strijd van de stichting tegen de Staatslotetrij. Een groep boze deelnemers aan zijn stichting voert nu een juridische strijd tegen Roet over wie de baas is binnen Loterijverlies.

Aangifte
Tijdens een rechtszaak vanmorgen zou Roet de advocaat van die deelnemers zijn aangevlogen. Hij zou daarbij een klap of forse duw hebben uitgedeeld. Ook zou hij de advocaat bedreigingen hebben toegeroepen. ,,Hij heeft daarbij iets geroepen in de trant van 'ik maak je kapot','' zegt woordvoerster Ellen van der Lem van de rechtbank Noord-Holland.

Toen de politie erbij kwam, werd het weer rustig. Even werd overwogen Roet ter plekke aan te houden, maar dat gebeurde niet. De zaak gaat gewoon verder, maar de advocaat overweegt wel aangifte te doen.

Via whatsapp geeft Roet een korte reactie op de vraag wat er is gebeurd: "Niks man. Kansloos verhaal, net zo kansloos als hun zaak.''

Door de Redactie AD: Foto: Olaf Kraak

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.