'Geradicaliseerde' man (26) probeert vrouw in brand te steken

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 14:28

Een 26-jarige uit het Belgische Charleroi man is vandaag aangehouden wegens poging doodslag. De man had dinsdag zijn vrouw overgoten met ammoniak en probeerde haar in brand te steken. Zijn vrouw had hem net verlaten, ze beschuldigde hem ervan dat hij de afgelopen tijd geradicaliseerd was.

Naamloos1-304.png

Dat gebeurde dinsdag in Montignies-sur-Sambre. Het slachtoffer wandelde op straat met haar zus toen plots haar echtgenoot opdook. Die had een aansteker en een bidon ammoniak bij en probeerde haar met de vloeistof te overgieten. Hij werd daarbij echter weggeduwd door de zus. De twee jonge vrouwen verschuilden zich vervolgens bij een buurman, die de politie waarschuwde.

Het koppel had de avond ervoor ruzie gehad en de vrouw had beslist hem te verlaten. Ze beschuldigde hem ervan dat hij geradicaliseerd was: zo mocht ze haar rijbewijsexamen niet meer afleggen, het huis niet meer uit en moest ze van hem traditionele kledij dragen.

De politie ging na de feiten op zoek naar de man en pakte hem op. Hij ontkent het verhaal van beide zussen. Een huiszoeking in zijn woning leverde niets abnormaals op. De man is aangehouden voor poging doodslag. Hij moet vrijdag voor de rechter van Charleroi verschijnen.

Door de Redactie AD: Foto: Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.