Boze huurder vier jaar cel in voor explosie in flat

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 14:16

De bewoner van de flat aan de Rusthoflaan waar in december een zware explosie was, is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor opzettelijke brandstichting. Ook moet hij twee buren elk 1500 euro schadevergoeding betalen.

Naamloos1-298.png

De buurt werd op 10 december om vijf uur 's nachts opgeschrikt door een enorme knal, gevolgd door een brand in de flatwoning. De voorgevel werd eruit geblazen. Aangrenzende woningen en geparkeerde auto's liepen schade op. Omwonenden moesten midden in de nacht hun huis uit.

De 53-jarige bewoner zou de volgende morgen uit zijn huis worden gezet, omdat hij weigerde huurverhogingen te betalen. Twee uur voor de explosie had hij 's nachts zijn woning verlaten om bij een vriend te gaan slapen.

De man, tegen wie vijf jaar cel was geëist, bleef ontkennen dat hij verantwoordelijk is voor de explosie. De rechtbank vindt echter dat er voldoende bewijs tegen hem is. Zo uitte hij in de periode voor de knal dreigende taal aan het adres van Woonbron en tegenover buren.

Computerspel
De man, die volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis heeft, stelde dat hij dergelijke taal heeft overgenomen uit een computerspel dat hij al jaren speelt, maar dat hij geen kwade bedoelingen had. De rechtbank noemt dat ongeloofwaardig. 

Bij technisch onderzoek bleek de gaskraan op te staan terwijl de leiding was losgekoppeld van het gastoestel. Ook werden op drie plaatsen in de woning flesjes met brandbare vloeistof aangetroffen. Het argument dat er na het nachtelijke vertrek van de verdachte iemand anders in de woning kan zijn gekomen, is door de rechtbank ook als ongeloofwaardig terzijde geschoven.

Door de Redactie AD: Foto: Sanne Donders

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.