Tot 12 jaar cel voor moord op Freddy Sloterwijk

Gepubliceerd op 4 november 2016 om 14:56

De moord op de 48-jarige Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef (Noord-Holland) is zijn 53-jarige echtgenote Agnes de V. en haar 75-jarige ex-man Jaap K. vandaag op celstraffen van respectievelijk elf en twaalf jaar komen te staan.

Naamloos2-885.png

De derde verdachte in de zaak, de 57-jarige Mario de K. uit Houten, kreeg van de rechtbank in Alkmaar acht maanden gevangenisstraf voor zijn hulp bij het dumpen van het lichaam.

Amstelmeerkanaal
Sloterwijk werd eind augustus vorig jaar met een zak over zijn hoofd dood gevonden in het Amstelmeerkanaal, in de buurt van de Afsluitdijk. Hij bleek geslagen en gewurgd. Twee dagen na de vondst hield de politie K. aan.

Freddy was getrouwd met Agnes de V. Maar twee exen van Agnes speelden nog een grote en ingewikkelde rol in haar leven: Jaap K. (die in een camper voor het huis van Agnes en Freddy leefde) en Mario de K. De verdachten legden wisselende verklaringen af en met name K. en De K. probeerden elkaar de moord in de schoenen te schuiven.

Caravan
Volgens de rechtbank staat vast dat Agnes de V. en Jaap K. de moord hebben beraamd en gepland. De V. lokte haar man op 26 augustus vorig jaar met een smoes mee naar de camping midden op de Afsluitdijk, waar hun caravan stond. Daar bracht K. hem om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een maand geleden wegens moord twaalf jaar gevangenisstraf tegen alle drie de verdachten in de zaak.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.