Rijken naar rechter als ze op Quote-lijst blijven

Gepubliceerd op 4 november 2016 om 15:23

Twee ondernemers die het blad Quote heeft opgenomen in zijn jaarlijkse lijst van rijkste mensen van Nederland, dreigen de zakenglossy met een rechtszaak. Dat meldt Quote zelf nadat gisteren de 20ste editie van de Quote 500-lijst is gepubliceerd.

Naamloos2-890.png

Vanwege het jubileum is de lijst dit jaar uitgebreid naar 1.000 personen. Maar pinautomatenondernemer Cor van de Velden (nummer 238, goed voor 100 miljoen) en verhuurder Aart Bezemer (nummer 472 met 57 miljoen) wilden absoluut niet in de lijst worden genoemd.

Van der Velden dreigde met een rechtszaak als Quote zijn naam überhaupt maar zou noemen. Van de Velden 'walgt' volgens Quote van zijn notering in de lijst.

Quote reageert nonchalant: ,,Kom maar door, heren!'' In het verleden kreeg het blad ook al eens te maken met rechtszaken. De bekendste is die van vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Rijkste man
De rijkste man van Nederland, de Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, zag in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen verdampen, maar staat nog steeds bovenaan in de Quote 500, met een vermogen van 3,5 miljard euro.

Mediamagnaat John de Mol (61) is de hoogst genoteerde BN'er (4de met 2,5 miljard euro). De lijst loopt dit jaar door tot en met plek 1.000. Die plaats is gereserveerd voor violist André Rieu. Het zakenblad schat zijn vermogen op 25 miljoen.

De rijkste familie is de C&A-dynastie Brenninkmeijer, die in 21 miljard bezit.

Lees ook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.