Astrid Holleeder wilde broer Willem vermoorden

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 11:46

Astrid Holleeder heeft serieus overwogen om haar criminele broer Willem te vermoorden. ,,Het is genoeg. Ik ga hem vermoorden'', beschrijft Astrid in haar vandaag verschenen boek Judas: Een familiekroniek. Ze was de langdurige 'terreur' van haar broer zat, maar zag uiteindelijk af van het plan om hem dood te schieten.

Naamloos2-937.pngHet boek moet als een testament en een verantwoording voor haar dochter worden gezien. Eerder dit jaar werd bekend dat justitie Willem Holleeder ervan verdenkt dat hij zijn zussen, die belastende verklaringen over hem hebben afgelegd, wilde laten liquideren.

,,Liquideren of geliquideerd worden was een belangrijk onderdeel van ons leven'', schrijft zijn zus nu. ,,Ik zou niet proberen ermee weg te komen, ik ben niet zoals hij. Ik zou mijn verantwoordelijkheid nemen en mijzelf aangeven'', nam Astrid zich voor. 

Fysiotherapeut
Op de behandeltafel van de fysiotherapeut besloot ze het toch niet te doen. ,,Je bent moe omdat anderen jouw energie afnemen'', zei de therapeut. ,,Jij hoeft niet ieders problemen op te lossen.'' Die opmerking zette haar aan het denken. Ze liet het moordplan varen, maar niet van harte.

,,Nu, achteraf, denk ik: had ik het maar wel gedaan, dan was ik eerder vrij geweest, dan had ik misschien negen jaar gekregen en stond ik met goed gedrag binnen zes jaar buiten, jong genoeg om weer een leven op te bouwen. Nu heb ik levenslang: of hij veroordeeld wordt of niet. Ik heb spijt.''

Interviews
Astridt vertelt verder over haar leven met haar broer, de crimineel Willem Holleeder. In twee interviews, met de Volkskrant en De Telegraaf, geeft de juriste alvast een voorproefje van haar kroniek over een familie waarin nooit werd gelachen.

In de Volkskrant beschrijft ze haar broer als een meedogenloze crimineel ,,die een schakeltje mist''. Daarin verschilt hij volgens haar van zijn voormalige vriend Cor van Hout, de man die samen met Holleeder 'meneer Heineken' ontvoerde en in 2003 om het leven kwam: ,,Cor was een gezellige jongen. Hij had joie de vivre. Niemand bij ons thuis kende dat", zegt ze. ,,Voor de mensen om hem heen was Cor zacht. De meeste criminelen doen wat ze doen vóór hun familie. Zodat zij goed kunnen leven. Wim niet. Die vernietigde juist zijn eigen omgeving.''

Door rechten te gaan studeren probeerde Astrid Holleeder zich los te maken van ,,een bezoedelde familiegeschiedenis, waaraan ik feitelijk part noch deel had. Ik was 17 toen Heineken werd ontvoerd en wist net als de rest van ons gezin van niets", aldus de voormalige vertrouwelinge van Willem Holleeder in De Telegraaf.

Lees het hele artikel op: http://www.ad.nl/binnenland/astrid-holleeder-wilde-broer-willem-vermoorden~af1baa9e/

Door de Redactie AD: Foto:  Lebowski

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.