Parkeertarieven om ziek van te worden

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 15:21

De parkeerkosten bij ziekenhuizen lopen de spuigaten uit, constateert de PvdA. Minister Schippers (Volksgezondheid) moet onderzoeken waar patiënten en bezoekers het diepst in de buidel moeten tasten en waarom dat eigenlijk is.

Naamloos2-972.png

Kamerlid Lea Bouwmeester deed navraag naar de parkeertarieven die bij ziekenhuizen worden gehanteerd. Haar wordt gemeld dat vooral Amsterdamse ziekenhuizen de hoofdprijs vragen, maar ook in de regio rinkelt de kassa. „Ik snap eigenlijk niet waarom ziekenhuizen en parkeerbedrijven geld zouden moeten verdienen aan zieke mensen. En hoe controleren we of de tarieven redelijk zijn en parkeerders niet domweg worden gezien als melkkoe?”

Een kleine rondgang leert dat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, waar parkeren sowieso prijzig is, 4 euro per uur rekent en 36 euro voor een dagkaart. Bij het VUmc in de hoofdstad moeten bezoekers omgerekend 3,53 per uur betalen. Buiten Amsterdam is het aanzienlijk goedkoper, maar ook bij het Erasmus MC in Rotterdam moet er bijvoorbeeld 2,70 voor het eerste uur betaald worden.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.