Tweede verdachte moord Chahid Yakhlaf is 'Big Head'

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 15:10

De vermoedelijke daders van Chahid Yakhlaf © Politie

http://s.parool.nl/s-a4409094/
De tweede verdachte die is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de in Amsterdam bekende crimineel Chahid Yakhlaf is de 26-jarige Mohamed H. uit Rotterdam. In het criminele milieu wordt hij ook wel 'Eitje' genoemd, 'Big Head' of 'Groothoofd'.

Naamloos2-968.png

Hij verbleef de laatste tijd ook geregeld in Antwerpen.  

Hij werd donderdagmorgen gearresteerd in zijn cel in de gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar hij vanwege een andere strafzaak gedetineerd zat. De recherche vermoedt dat hij samen met de deze week al gearresteerde Amsterdamse ex-kickbokser Hicham M. (22) de liquidatie heeft uitgevoerd.

Chahid Yakhlaf, op wie in november 2014 al een mislukte aanslag was gepleegd, werd op Oudjaarsdag 2015 doodgeschoten toen hij met zijn broer Chafik en een vriend in een witte Mercedes een camping in het Gelderse Kerkdriel af reed. Hij zat daar al lange tijd ondergedoken omdat hij voor zijn leven vreesde. Nadat twee mannen met automatische wapens van dichtbij op de Mercedes hadden geschoten, reed die nog wel weg, maar in Hoenzadriel bleek Yakhlaf zo ernstig gewond dat zijn broer en vriend om hulp aanbelden. Yakhlaf stierf in een ziekenhuis. 

Martha
Op 22 mei 2014 was hij samen met onderwereldkopstuk Gwenette Martha een grillroom uitgelopen in Amstelveen, waarna Martha met grof geweld was geliquideerd.

Met de arrestatie van Hicham M. en Mohamed H. hopen de opsporingsdiensten dicht bij een oplossing van de liquidatie van Yakhlaf te zijn gekomen, al sluit de recherche meer arrestaties niet uit.  

Naar aanleiding van de aanhoudingen zijn huiszoekingen verricht in Amsterdam, Purmerend, Rotterdam en Antwerpen. Daarbij zijn onder meer peilbakens aangetroffen, die ook binnen de onderwereld vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld auto's van rivalen te lokaliseren.

Kerkdriel
Dinsdag toonde de politie in televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden van de liquidatie van Yakhlaf en van twee dagen daarvoor. Daarop waren twee mannen te zien die met automatische wapens rondhingen bij de toegang van de camping in Kerkdriel waar Yakhlaf met zijn broer in een door henzelf goed beveiligde stacaravan verbleef.

Of deze mannen inderdaad Hicham M. en Mohamed H. zijn, moet uit verder onderzoek blijken.

Door de Redactie  Het Parool  Foto: Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.