Amsterdamse Pauline (30): Buurman sloeg minutenlang op me in

Gepubliceerd op 8 november 2016 om 14:22

De Amsterdamse Pauline Groenhof is met stomheid geslagen, letterlijk. De 30-jarige werd vrijdag op weg naar haar werk uit het niets door haar buurman opgewacht nabij het trapportaal van haar flat. ,,Hij zei 'niet zo snel Pauline' en stompte me direct daarna vol met zijn vuist in mijn gezicht. Dat ging minutenlang door."

downloads-140.jpg

Volgens de Amsterdamse was er geen enkele aanleiding om haar om 7.10 uur op te wachten. ,,Ik heb me vorig jaar netjes aan deze man voorgesteld en verder heb ik alleen goedemiddag en hallo gezegd als ik hem tegenkwam. Er is geen enkele aanleiding voor een conflict geweest tussen mij en hem", vertelt ze.

Haar buurman dacht daar anders over. ,,Nadat hij mij in mijn gezicht geslagen heeft, heeft hij mij ongeveer drie minuten lang gestompt met beide vuisten. Ik ben op de grond gevallen en heb geprobeerd om met mijn handen mijn gezicht te beschermen om maar niet flauw te vallen en te blijven schreeuwen om hulp. Na een volle drie à vier minuten is gelukkig mijn andere buurman naar buiten gekomen waarop mijn aanvaller gelukkig hem gesmeerd is."

De receptioniste bij een groepspraktijk van tandartsen ziet bont en blauw. ,,Mijn voorhoofd is dik. Ik had flink wat bulten, die trekken nu redelijk weg. Hij heeft flink op mijn slapen geslagen en vooral in mijn gezicht, maar ook op mijn armen en benen zitten blauwe plekken. Ik ben blij dat ik mijzelf heb kunnen beschermen en dat hij mij niet knock-out heeft geslagen, wie weet wat hij dan had gedaan."

'Heel erg gestoord'
Pauline heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. ,,De buurman is nog niet opgepakt", zegt een woordvoerder. Volgens Groenhof is de dader rond de 50 jaar oud en 'heel erg gestoord, iemand die normaal is doet dit niet'. ,,Misschien had hij een psychose en speelde in de hoofdrol omdat ik naast hem woon."

Pauline wil onder geen beding meer terug naar haar huis. ,,Maar ik moet alles zelf maar uitzoeken", zegt ze. ,,Ik wil mijn huis verkopen, omdat ik mij niet meer veilig voel. Ik ben naar woningcorporatie De Key, waar ik mijn huis van kocht, gestapt met de vraag of zij een andere woning hebben die ik kan huren. Maar zij zeggen dat zij niets met mij te maken hebben, omdat mijn woning koop is en de rest huur. Ik word aan mijn lot overgelaten, terwijl de dader daar mag blijven wonen."

Buurtonderzoek
Een woordvoerder van De Key spreekt van een vreselijk incident. Zij zegt dat de politie en De Key diverse malen met de vrouw hebben gesproken, maar dat haar buurman nog niet werd bereikt. ,,Ook wij moeten het tot nog toe doen met een verhaal van één kant. De man geeft geen gehoor. We zijn langs geweest, hebben gebeld en een brief gestuurd."

De huurder stond verder niet bekend voor overlast. De man zou er al lang wonen. ,,We hebben bewoners gevraagd overlast te melden. We willen eerst de man spreken en het politie-onderzoek afwachten."

Groenhof zit tijdelijk ondergedoken bij vrienden en kennissen. ,,Alles wat ik vraag is eenzelfde woning, ergens anders voor dezelfde prijs. Zodat ik verder kan leven."

Door de Redactie AD: Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.