Brandstichter krijgt 12 jaar voor poging doden dochters

Gepubliceerd op 8 november 2016 om 14:46

Een 39-jarige man uit Best die eerder dit jaar zijn dochters probeerde te vermoorden door brand te stichten in huis, moet twaalf jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Er was veertien jaar tegen hem geëist.

Naamloos2-999.png

Afgelopen maart probeerde de vader zijn twee dochters en zichzelf van het leven te beroven door op diverse plaatsen in huis brand te stichten. Hij hield de meisjes tegen toen zij uit het raam probeerden te springen.

Uiteindelijk wisten zij te ontsnappen door uit een raam op de eerste verdieping te springen. Een buurman en een agent raakten gewond toen zij probeerden te helpen.

Knock-out
,,Het is uitsluitend aan het koelbloedig optreden van de oudste dochter te danken dat de kinderen en ook de verdachte zelf ternauwernood aan de vuurzee konden ontkomen. De dochter had de tegenwoordigheid van geest haar vader knock-out te slaan en een neergelaten rolluik kapot te maken, waarna beide kinderen uiteindelijk via een raam op de eerste verdieping naar buiten konden springen'', aldus de rechtbank in de motivering.

De vader heeft verklaard veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. Uit onderzoek van een psycholoog en psychiater blijkt dat de man na zijn uitzending als militair in Bosnië een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft opgelopen. Dat maakt hem verminderd toerekeningsvatbaar.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.