Trump is een verademing

Gepubliceerd op 9 november 2016 om 15:03

Een blinde zag het aankomen maar half journalistiek Nederland moest per se naar Amerika afreizen om het feestje van Clinton te vieren.

Naamloos2-1056.png

Dat Trump zou winnen, ging er bij al die lieden niet in. Ja journalistiek, het was ooit een vak. In plaats daarvan spatte het moralisme en de indoctrinatie de afgelopen maanden van de beeldschermen: Trump is bad, very very bad! Hillary is een vrouw, very very good! 

Gejuich door lieden die allemaal tegen het vrouwenquotum zijn maar juist die vrouw, die zich haar hele leven heeft laten piepelen door haar overspelige man gelijk een afhankelijke huisvrouw zonder baan uit een arbeiderswijk, moet opeens President van the free world worden?!

Uiteraard. Alles beter dan een populist, vrouwenhater en belastingontduiker – toch?! Nou, hier het slechte nieuws: het koningshuis bestaat bij gratie van populisme, Bernhard deed niet onder voor Trump en belastingontduiken dan wel –ontwijken hebben ze bij het Koningshuis uitgevonden. Het doet de Oranjes geen kwaad, ze presteren het zelfs om Emirates te vliegen in plaats van KLM terwijl ze op handelsmissie naar Australië en Nieuw Zeeland zijn. Maar daar hoor je nou nooit iemand over, zeker geen journalist. Ja selectief moralisme, welke hypocriet vermomd als NPO-journalist betaalt er zijn hypotheek niet van? 

En dat terwijl de overwinning van Trump überduidelijk was. Niet omdat Trump zo invoelend of welbespraakt is, maar omdat politici – en journalisten ook – geen idee hebben over hoe tachtig procent van de bevolking woont, werkt en leeft. Wake up call: de 80/20 regel is op vrijwel alles en elk land toepasbaar. Slechts 20% van de bevolking is hoogopgeleid, in Nederland verdienen slechts 180.000 mensen (of zelfs nog minder, de getallen zijn onduidelijk) meer dan een ton – maar politici zitten daar dan toevallig wel tussen. Die mensen, in onze eigen Tweede Kamer zijn dat er 150, nemen beslissingen over de 80% die modaal verdienen. Hoe kunnen lieden, die meer dan drie keer modaal verdienen, invoelen hoe het is om in een wijk te leven waar ze niet dood gevonden willen worden? Of om op zo’n inkomen twee kinderen op te voeden? De bevolking trapt er gewoon niet meer in: politici hebben geen idee waar ze over praten vanuit hun blanke reservaten, vanaf de achterbank van hun chauffeur gereden of door de belastingdienst betaalde auto. Ze zijn er klaar mee.

Het slechte nieuws is dat die 80% óók stemrecht heeft. En klaar is met het gelieg, gedraai en mooi weer spelen van carrièrepolitici. Er is maar één manier om Trump en de Trumpachtigen van een overwinning af te houden en dat is door het stemrecht te fiscaliseren. De droom van het politieke establishment: waarom moet iedereen een stem hebben? Referenda worden niet voor niets verafschuwd door machthebbers. Amerikanen hebben Trump gekozen omdat hij niet Hillary is. Hij is misschien miljardair maar geen onderdeel van het establishment. Hij betaalt misschien geen belasting, maar is dat niet ieders droom? Hij is grof over vrouwen, maar is er een man die zich daar nooit schuldig aan gemaakt heeft? Hij discrimineert, maar wie doet dat niet? Trump is een verademing omdat hij eerlijk is, grof en luid – alles waar die 20% boven ons gestelden van walgen. Dat alleen was een stem op hem waard. En wat zal die 20% gebaald hebben van Trumps famous first words: I’ll be a President for all Americans.

De man is een geboren politicus. Gefeliciteerd wereld. 

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Metronieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.