De Mos maakt protestlied voor behoud Zwarte Piet

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 14:59

Groep de Mos is de pietendiscussie meer dan zat. Om ‘Piet een steuntje in de rug te geven’ hebben ze samen met Rejellety Records een protestlied voor het behoud van Zwarte Piet gemaakt: Zwarte Piet, laat je niet kisten.

Naamloos2-1112.png

„Zwarte Piet is een kindervriend die niets met racisme te maken heeft. Het is werkelijk ongehoord dat één van de weinige traditionele feesten die wij hebben door een kleine minderheid de nek wordt omgedraaid”, vinden Jelle Meinesz van Rejellety records en fractievoorzitter Richard de Mos.

Jong de Mos, de jongerentak van Groep de Mos, startte eerder al een burgerinitiatief om Zwarte Piet in den Haag gitzwart te houden. 

REFERENDUM

„Het door de anti-Zwarte Pietengekkies opgelegde proces van de verandering van Zwarte Piet is buitengewoon ondemocratisch. Zonder dat wij erom vragen wordt Zwarte Piet verbannen op tv, scholen en bij intochten”, zegt Jong de Mos-voorzitter Damiën Zeller. Deze is inmiddels door zo’n 3000 mensen ondertekend. „Als dit de politiek niet wakker gaat schudden, gaan we voor een raadgevend referendum, waarbij de burger zich eindelijk kan uitspreken over het behoud van een geweldig mooie traditie”, besluit hij.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.