Vader ontvoerde Insiya Hemani: dochter blijft in India

Gepubliceerd op 12 november 2016 om 11:17

De vader van de ontvoerde peuter Insiya Hemani (2) weigert zijn dochtertje met haar moeder te herenigen.

Naamloos-4053.png

Shezad Hemani heeft dit via zijn advocaat Gerard Spong aan de advocaat van de moeder laten weten, schrijft De Telegraaf zaterdag. De ontvoeringszaak lijkt hiermee vast te zitten.

Als de Amsterdamse Nadia Rashid haar dochtertje wil zien, moet ze het vliegtuig naar India pakken. Dat is het enige dat de rijke en machtige vader haar ondanks een internationaal arrestatiebevel toestaat. 


India heeft de Amsterdamse politie gemeld niet mee te werken in deze zaak. Nu de zaak muurvast zit, hopen Rashid en haar advocaat Peter Plasman dat het ministerie Buitenlandse Zaken in actie komt. De vader van Insiya staat internationaal gesignaleerd en loopt op ieder vliegveld buiten India het risico te worden gearresteerd.

Ontvoering
De tweejarige Insiya werd op 29 september met geweld door drie mannen uit een woning in Watergraafsmeer ontvoerd. Een van de ontvoerders werd overmeesterd door een buurtbewoner en direct aangehouden door de politie. De andere twee verdachten werden later opgepakt

Eind oktober werd duidelijk dat Insiya is meegenomen naar de Indiase stad Mumbai. Het meisje zou verblijven in het appartement van haar oma. 

Door de Redactie  Het Parool  Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.