Rutte: Doe even normaal bij de intocht van Sinterklaas

Gepubliceerd op 12 november 2016 om 13:05

Premier Mark Rutte heeft opgeroepen om 'met elkaar even normaal te doen' bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag. 'Hoeveel agenten moeten erbij, en poortjes en toestanden? Kom op, dat is niet normaal', sprak Rutte vandaag over de strenge veiligheidsmaatregelen rond de intocht in Maassluis.

Naamloos-4079.png

De gemeente heeft voor het kinderfeest veiligheidsmaatregelen getroffen die vergelijkbaar zijn met die bij een risicowedstrijd. In Maassluis geldt vanaf zaterdagmorgen 03.00 uur tot zondag 03.00 uur een noodverordening.

Eerder vadaag noemde minister en vicepremier Lodewijk Asscher (Integratie) het al 'ziek' dat voor- en tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet het kinderfeest willen verstoren. Volgens Asscher is het 'bizar' en 'een schande' dat de intocht van Sinterklaas van zaterdag zulke zware veiligheidsmaatregelen vergt.

Handen thuis!
'Hoe haal je het in je hoofd', zei Asscher over de aankondiging van beide kampen dat zij 'rotzooi willen trappen'. 'Doe normaal.' Of je nu voor of tegen verandering van het uiterlijk van de pieten bent, 'je houdt je handen thuis', zei de PvdA-minister.

Hij riep 'gekken' die denken zo'n intocht te moeten verstoren op 'lekker thuis te blijven' en hun mening 'op een vredelievende manier te geven, zonder elkaar te bedreigen' en uit te schelden.

Aanhoudingen
Vanmorgen zijn een 57-jarige Amsterdammer en een 26-jarige Utrechter aangehouden voor het plaatsen van opruiende teksten op sociale media in aanloop naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis.

De Utrechter is aangehouden voor opruiing. De Amsterdammer voor opruiing en bedreiging. Beide mannen zitten vast. Wat ze precies hebbenb geschreven, is niet bekend. De politie houdt alle sociale media nauwlettend in de gaten in aanloop naar de intocht in Maassluis. 

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.