Amerikaan vrijgesproken na 28 jaar gevangenisstraf

Gepubliceerd op 15 november 2016 om 15:22

Een man uit Denver die 28 jaar in de gevangenis zat voor een verkrachting is maandag onschuldig bevonden. Zijn veroordeling kwam mede doordat het slachtoffer destijds had gezegd dat zijn naam tot haar kwam in een droom.

Naamloos-4118.png

Clarence Moses-EL, die inmiddels 60 jaar oud is, was in 1988 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 jaar voor aanranding en mishandeling van zijn buurvrouw. Hij bleef altijd ontkennen dat hij de dader was.

Nadat alle juridische mogelijkheden uitgeput waren, schreef een andere gevangene een brief naar hem waarin stond dat hij de schuldige was. De schrijver van de brief zou seks met de buurvrouw hebben gehad en haar daarna hebben geslagen. De naam van deze man was in eerste instantie ook door de buurvrouw genoemd, net als de namen van twee andere mannen. De gevangene die de brief schreef, zat vast voor twee andere verkrachtingen.

De brief van de medegevangene zorgde voor een heropening van de zaak, waarin de openbare aanklager probeerde Moses-EL opnieuw te berechten. De jury besloot echter dat de man onschuldig is. De buurvrouw houdt nog steeds vol dat Moses-EL de dader is. Ze is 'teleurgesteld' dat hij op vrijgekomen is.

'De droom van het slachtoffer werd een 28-jarige nachtmerrie voor mijn cliënt', verklaarde de advocaat van de vrijgesproken man. Die liet na afloop van de zitting weten dat hij niemand iets kwalijk neemt. Wel hoopt hij dat het rechtssysteem in de VS er naar aanleiding van zijn zaak op vooruit zal gaan.

Door de Redactie AD: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.