Ontslag Haagse ambtenaar om borstvoeding onterecht

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 14:38

Een vrouw die haar baby onder werktijd borstvoeding wilde geven, is onterecht ontslagen door de gemeente Den Haag. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld, meldt Omroep West.

Naamloos-4132.png

De vrouw wilde kort na haar zwangerschapsverlof onder werktijd naar de opvang van haar dochtertje, op een paar minuten afstand van haar werk, om haar kindje borstvoeding te geven. Daarvoor kreeg ze geen toestemming. Na intern overleg bood haar leidinggevende aan dat ze op haar werkplek mocht kolven, maar dat wilde de vrouw niet.

Anderhalve dag na het incident werd de vrouw ontslagen. Daarop diende ze een klacht in omdat ze zich gediscrimineerd voelde op grond van haar geslacht.

IN GELIJK GESTELD

Het College voor de Rechten van de Mens stelt de vrouw in haar gelijk. Deze uitspraak is niet bindend, maar heeft wel ‘gezag’. Volgens de wet mogen vrouwen met een kind van jonger dan negen maanden onder werktijd kolven of borstvoeding geven. Ze mogen daarvoor een kwart van hun totale werktijd gebruiken.

Het is nog niet bekend of de ambtenaar haar baan bij de gemeente Den Haag terug krijgt. De gemeente laat weten de ‘uitspraak te bestuderen’.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Colourbox

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.