Amerikaan met Groningse roots in race om CIA-directeur te worden

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 14:27

De in Groningen geboren Pete Hoekstra wordt genoemd als de nieuwe directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De 63-jarige Hoekstra zou het een eer vinden om te werken voor de nieuwe regering van Donald Trump, vertelde hij aan Newsmax TV.

mediabox1-105.jpg

"Het is een beslissing die Trump zal moeten nemen. Hij moet iemand aanstellen waar hij volledig op kan vertrouwen", zei hij. 

Hoekstra heeft Trump in de afgelopen drie maanden naar eigen zeggen "goed leren kennen". "Ik heb hard gewerkt aan zijn campagne en weet waar hij voor staat. Ik weet welke kant hij op wil met de Verenigde Staten, zowel in binnen- als buitenland." 

Hoekstra verhuisde op 3-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij werkte in de meubelbranche en was jarenlang actief als parlementslid in Michigan. Hoekstra spreekt nog een klein beetje Nederlands.

Geen onrust

Donald Trump heeft intussen laten weten dat er geen onrust en verwarring is ontstaan in zijn team. Hij liet via Twitter weten dat het samenstellen van zijn regering en adviesploeg volgens "een zeer georganiseerd proces verloopt."

Volgens Amerikaanse media zou het rommelen in de ploeg die het presidentschap van Trump voorbereid. Twee mensen die zich bezighielden met de nationale veiligheid zitten inmiddels niet meer in het team. Zo stapte Mike Rogers plotseling op. Hij werd in eerste instantie genoemd als kandidaat om de CIA te leiden.

Door de Redactie NOS: Foto: NEWSMAX TV

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.