'Wegenwacht' voor woningen ideaal voor klushaters

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 14:53

Klussen aan huis: je haat het of je vindt het geweldig. Hoor je bij die laatste groep, dan zul je je neus ophalen voor de nieuwe dienst. Voor de anderen kan het een uitkomst zijn: de ’Wegenwacht’ voor woningen.

Naamloos-4140.png

Lex Woont heet de nieuwe dienst die voor 29,95 euro per maand alle klusjes in je huis uitvoert. Het is een gespecialiseerde dienst met 1600 gecertificeerde onderhoudsmonteurs.

GEEN VOORRIJKOSTEN

De klant wordt niet meer geconfronteerd met voorrijkosten, materiaalkosten, uurloon of andere ondoorzichtige kosten. Lex Woont komt voort uit MainPlus, een bedrijf dat al vijf jaar lang de klussen doet voor woningen van woningcorporaties. 

Voor een vaste abonnementsprijs per maand voert het bedrijf alle reparaties uit voor een portefeuille van in totaal 150.000 woningen van 22 Nederlandse woningbouwcorporaties. 

Alle onderhoudsmonteurs moeten een verklaring omtrent goed gedrag hebben en daarnaast ontvangen ze speciale scholing voor klantvriendelijkheid. 

LANDELIJKE UITROL

De ervaringen zijn zo positief gebleken dat nu besloten is om deze dienst ook voor individuele woningeigenaren beschikbaar te maken. Een proef die het afgelopen half jaar in de regio Haaglanden heeft plaatsgevonden onder 250 woningeigenaren is positief verlopen, waarna nu de landelijke uitrol volgt.

Voor bijna 30 euro per maand worden alle reparaties en onderhoud uitgevoerd aan sanitair, elektra, afvoer, sloten, scharnieren en glas. Een klant mag drie keer per maand een beroep doen op Lex Woont. 

„Vergelijk het met de normale Wegenwacht”, zegt zegt Wouter van Hove, directeur van Lex Woont. „Die zorgt ervoor dat je verder kunt rijden, maar legt geen nieuwe banden om je wielen.”  

BLADEREN

Verschil is dat Lex ook werkzaamheden uitvoert die voorkomen dat er problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van bladeren uit de dakgoot. 

Alle veel voorkomende woningdefecten vallen binnen de service van Lex. Van de lekkende kraan, kapot slot en lekkende stortbak, tot lekkende plafonds en dakgoten en elektra- en waterleidingproblemen.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.