Verdachte valt agent aan, getuige schiet hem dood

Gepubliceerd op 16 november 2016 om 15:07

Een bestuurder die maandagochtend een agent in het Amerikaanse Florida aanviel, heeft dat met zijn leven moeten bekopen. De man werd niet door een agent, maar door een toevallige voorbijganger om het leven gebracht, zo blijkt uit een rapport. Dat meldt Fox News.

Naamloos-4144.png

VERDACHTE OP DE VLUCHT

Het incident vond rond 09:30 uur plaats. De agent van de politie in Lee County gaf een bestuurder een signaal zijn auto langs de kant van de weg in de plaats Estero te zetten. In plaats van te gehoorzamen, gaf de bestuurder gas. Hij zou daarbij snelheden hebben bereikt van 160 kilometer per uur.

De agent ging in de achtervolging tot een afslag, waar een ooggetuige zag hoe de verdachte uit zijn auto sprong en de agent aanviel. Volgens Shanta Holditch sleurde de verdachte de agent uit zijn auto: „Hij bleef hem maar slaan en slaan… daarna gooide hij hem op de grond stompte hij hem op allerlei plekken”, vertelt ze aan WZVN.

GETUIGE SCHIET VERDACHTE DOOD

Volgens WINK snelde een andere bestuurder zich vervolgens richting het tweetal. Hij dreigde de verdachte neer te schieten als hij het mishandelen van de agent zou continueren: „Hij weigerde van de agent af te gaan. De agent riep: ‘schiet hem neer, schiet hem neer, schiet hem neer’”, herinnert Holdhitch zich. Toen de verdachte door bleef gaan, voegde de derde man de daad bij het woord. Hij vuurde drie kogels af. De agent bleef ongedeerd, de verdachte overleed later aan zijn verwondingen.

De autoriteiten hebben de identiteit van de verdachte en de persoon die hem neerschoot nog niet geopenbaard. Ook is nog onduidelijk of de schutter zal worden aangeklaagd. Volgens WINK was de verdachte gewapend en was de schutter in het bezit van een wapenvergunning. De agent zou Dean Bardes zijn geweest, een 12-jarige veteraan. Hij moest voor een kort bezoek langs het ziekenhuis, maar kon al snel weer gaan.

Door de Redactie  Metronieuws Foto:  Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.